Anahtarcı ( Çilingir ) Meslekte İlerleme

Meslekte usta ve usta öğretici unvanlarına yükselmek mümkündür. Mesleki Eğitim Merkezlerinden kalfa olarak mezun olanlar bir işyerinde çalışıp aynı zamanda teorik eğitimlere de devam edebilirler. Ustalık Eğitimi 176 saat olup, bu eğitimde İnsan Sağlığı ve İş Güvenliği, İş ve İnsan İlişkileri, İş Hukuku, İşletme Bilgisi, Sigorta ve Vergi Mevzuatı, Muhasebe ve Ekonomi derslerinin yanı sıra İleri Meslek Bilgisi derslerini alırlar. 1 yılsonunda ustalık sınavlarına katılabilirler. Ustalık için ön görülen teorik eğitime devam etmeyenler ise bir işyerinde 5 yıl çalıştıktan sonra (Çalıştıklarını SGK primleri ile belgelemek şartıyla) ustalık sınavına katılabilirler. Ustalık Belgesi alanlar mesleki eğitim merkezlerinde 40 saatlik iş pedagojisi kurs programını tamamlayıp sınavda başarılı olduktan sonra “Usta Öğreticilik” belgesi alabilirler. Ustalık belgesine sahip olanlar veya bunları işyerlerinde çalıştıranlar bağımsız işyeri açabilirler. Ayrıca işyerinde çırak çalıştırılması içinde “Usta Öğretici” belgesine sahip çalışanın olması zorunludur. İlköğretim (ortaokul) mezunu kalfa ve ustalar, mesleki ve teknik açık öğretim lisesine devam ederek meslek lisesi diploması alabilirler.

İlginizi Çekebilir

Anahtarcı ( Çilingir ) Görevleri

Anahtarcı (Çilingir); Örnek anahtara “Chip” kontrolü yapar. Anahtarın kopyasını çıkarır. Anahtarda yapım esnasında oluşan çapakları alır. Anahtarı kodlar. Maymuncuk hazırlar. Kilit Açma Tutanağı doldurur. Kilidi

Devamı »

Anahtarcı ( Çilingir ) Okulu

Mesleğin eğitimi; yeterli müracaat olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinin “Anahtarcılık ve Çilingirlik” alanı “Anahtarcılık ve Çilingirlik” meslek dalında verilmektedir.

Devamı »