Anahtarcı ( Çilingir ) Okulu Kaç Yıllıktır

Mesleğin eğitim süresi ilköğretim okulu mezunları için 2 yıl lise veya dengi okul mezunları için 1 yıldır. Eğitim haftanın 4 günü işletmede pratik eğitim, 1 günü mesleki eğitim merkezinde teorik eğitim şeklindedir. Teorik eğitimde ilköğretim okulu mezunu öğrenciler Türkçe, Matematik ve Meslek Matematiği, İşletme Bilgisi ve Toplam Kalite yönetimi, Din Kültürü ve Meslek Ahlakı, Mesleki Bilgisayar gibi Genel Bilgi dersleri ile Ortak beceri, Teknik Resim, Temel Anahtarcılık, Temel Metal Şekillendirme, Otomobil Anahtarcılığı, Kilit işlemleri gibi mesleki dersleri alırlar. Lise veya dengi okul mezunları ise sadece Ortak beceri, Teknik ve Mesleki Resim, Temel Anahtarcılık, Temel Metal Şekillendirme, Otomobil Anahtarcılığı, Kilit İşlemleri gibi mesleki dersleri alırlar.

İlginizi Çekebilir

Anahtarcı ( Çilingir ) Görevleri

Anahtarcı (Çilingir); Örnek anahtara “Chip” kontrolü yapar. Anahtarın kopyasını çıkarır. Anahtarda yapım esnasında oluşan çapakları alır. Anahtarı kodlar. Maymuncuk hazırlar. Kilit Açma Tutanağı doldurur. Kilidi

Devamı »

Anahtarcı ( Çilingir ) Okulu

Mesleğin eğitimi; yeterli müracaat olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinin “Anahtarcılık ve Çilingirlik” alanı “Anahtarcılık ve Çilingirlik” meslek dalında verilmektedir.

Devamı »